torstai 5. toukokuuta 2016

Top 10 Askartelutarvikkeet

Koko viikko on ollut ihana, täällä on paistanut aurinko täydeltä taivaalta ja minä olen saanut pitää vapaata. Tänään heräsin supervirkeänä ja aloin heti toteuttaa eilistä suunnitelmaani - istutin yrtit ja vaihdoin kukille mullat. Oli ihan mahtavaa istua parvekkeella ja touhuta. <3


Ehkä tänä vuonna saisi sitä satoakin hiukan ;)

No jaa, sitten asiaan. Tästä lähtee askartelutarvikkeita käsittelevän trilogia-postauksen eka osa ja   tällä kertaa ajattelin listata Top 10 askartelutarvikkeet jotka ovat melkein jokaisen projektin alku ja juuri.. Tämä oli muuten yllättävän vaikeaa. Oletko itse kokeillut?

   1. Sakset
En oikeasti tiedä missä olisin ilman saksiani. Käytän niitä kyllä tavalla tai toisella joka työssä. Enkä tarvitse erillistä "ressaus-työkalua" kun käytän saksia.


   2. Gel Medium (matta)
Liimaus- ja päällystys-töissä täysin korvaamaton.   3. Akryylimaalit & Gesso
Maalit ovat monipuolinen työkalu paperi- ja mixed media-askartelijoille, gessoa unohtamatta. Minäkin käytän maalejani lähes jokaiseen työhön, edes vähän. Siksi suosittelenkin että jos olet aloittamassa esimerkiksi altsun tekoa, lisäät hankinta-listalle ainakin perusvärit (sininen, punainen, keltainen sekä musta ja valkoinen) koska niitä sekoittamalla saat jo paljon aikaan. Itselläni oleva paketti sisälsi juuri nämä värit ja lisäksi myöhemmin ostin neon vihreän ja kirkkaan pinkin koska kokoelmaa voi kartuttaa sitten rahatilanteen ja tarpeiden mukaan. Nuo Original Style-akryylimaalit joita olen viime aikoina käyttänyt enemmän, ovat tulleet lahjana siskon ystävältä.
Itse tykkään myös käyttää valkoista Reeves-gessoa,
se on riittänyt minun tarpeisiini tähän asti vallan mainiosti.


   4. Leimasimet & Musteet
Mitä olisikaan paperiaskartelu ilman Tim Holtzin Distress Ink-mustesarjaa? Siitä löytyy kyllä varmasti lempiväri jokaiseen makuun (minun suosikkini on Cracked Pistachio). Vaikka totuuden nimissä on sanottava että käytän muita musteitani aivan yhtälailla. Enkä usko että voisin elää ilman leimasimiani, ne ovat kaikki yhtä tärkeitä ja niitä on AIVAN LIIAN VÄHÄN :D


   5. Kosteuspyyhkeet (Baby Wipes)
Näistä on kehittynyt luotettava ystävä askartelunurkassani. Oikeasti, ne ovat niin käteviä! Jos sottaan jotain, nappaan liinan ja pyyhin sotkut. Jos haluan sekoittaa värejä tai musteita keskenään paperilla, nappaan liinan ja blendaan sillä tai haluan ehkä pyyhkäistä isoimmat gessot sittenkin altsun aukeamalta pois, nappaan liinan ja.. No kyllä sinä tajusit :D Olen myös ottanut tavaksi pyyhkiä koko työpisteen (ja käteni) aina askartelusession jälkeen kosteuspyyhkeellä, pysyy paikat siistinä ja hyvä mieli. Eli nämä kuuluvat ehdottomasti Top 10-listalle! Merkillä ei ole (minulle ainakaan) väliä, itse ostan halvimpia.


   6. + 7. Kuumailmapuhallin & Leikkausmatto 
Itse en toistaiseksi omista yhtään kohopulvereita (embossing powders) joten niiden käyttöön en kuumailmapuhallintani hommannut. Olen vain liian malttamaton odottelemaan maalien ja liimojen kuivumista ja tämä ihanainen auttaa siinä asiassa kummasti! Tähän tarkoitukseen olisi käynyt varmasti hiustenkuivaajakin mutta tuosta askarteluun tarkoitetusta lähtee niin paljon kuumempi puhallus.. Rakastan myös työpöydälläni löhöilevää "itsestään korjautuvaa" leikkausmattoa. Se on ollut myös korvaamaton apu mulle, ilman sitä tuo työpöytä näyttäisi... No jaa, kauniisti sanottuna siltä että joku isompi kissaeläin on käyttänyt sitä kynsienteroituspuuna..


   8. Kartongit
Yksivärinen, kuviollinen... Kaikki käy! Ja niiden käyttöä tuskin tarvitsee selittää sen enempää :)


   9. Taittoluu (taittoveitsi)
Tätä hain pitkään ja hartaasti koska olin päättänyt etten maksa siitä mitään kovaa hintaa. Tulimme sitten kerran Savon reissusta takaisin ja Lahdessa kävimme Kärkkäisellä pyörähtämässä, sieltä tämä työkalu löytyi 3€. Olin erittäin tyytyväinen hintaan ja annoin sille uuden kodin. Nyt se on korvaamaton osa altsun tekoa, koska silottelen sillä liimatut sivut yhteen, siloitan kuvat paikalleen ja paljon muutakin. Se on kaikin puolin pyöreäreunainen joten siitä ei jää minkäänlaisia jälkiä projektiin. Aivan loistava työkalu!


   10. iPhone & Nettiyhteys
Tuskin saisin mitään tehtyä jos en voisi hakea inspiraatiota netistä ja yleensä teen sen uskollisella iPhonellani kun nökötän sohvan nurkassa tai yritän saada sängyn pohjalla unta.


Siinäpä oli minun Top kymppilistani, haluaisin kovasti kuulla mitkä työkalut ovat sinulle projekteissasi korvaamattomia eli jään odottamaan että heität minua linkillä joka tuo nähtäville sinun listasi. Jos olet jo tehnyt listan, laita minulle linkki siitä ja lupaan käydä tsekkaamassa.

                 Stay Tuned Honey
                         Cee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti