maanantai 27. huhtikuuta 2015

DIY Sabluunat

Halusin eilen kokeilla tehdä itse sabluunoita, joita voisin käyttää altsun tekemiseen ja tietysti muuhunkin. Ostin tuossa taannoin kirjaintarroja ison arkin ja pakkauksessa oleva taustakartonki oli minusta juuri hyvä tähän tarkoitukseen. Siinä oli kiiltävä muovitettu pinta toisella puolella ja se käy mainiosti kun pitää kuitenkin pyyhkiä aina maalit ja musteet pois sen pinnasta.. Jos haluat kokeilla tätä kotona, uskon että normaali kartonki käy myös.

Prosessi käynnissä..

Ja kuten kuvasta näkyy, tarvitset myös terävän veitsen. En tiedä miksi tuota kuvassa olevaa teräasetta kutsutaan, minä puhun siitä kirurgiveitsenä. Muistaakseni se maksoi 3-4€ paikallisessa paperikaupassa ja pakkauksessa oli mukana myös varateriä. Kätevä työkalu, sopii hyvin myös kotitekoisten leimasimien valmistamiseen.

Huomaa kiiltopinta.

Otin hiukan mallia Tim Holtzin sabluunoista jos et huomannut :D Pidän niistä valtavasti mutta en ole törmännyt niihin vielä niissä askarteluliikkeissä joissa asioin.. Ja uskoakseni ne ovat suhteellisen hintavia joten tällaiset kotitekoiset passaavat minulle juuri nyt. Ne ajavat asiansa.

Mitäs tykkäät?

Tuon läiskän leikkaamisessa meinasi mennä herneet palkoineen nenään, mutta onnistui se kuitenkin ja yllättävän hienokin siitä tuli vaikka itse kehunkin. Pilkkusabluunan tein one-hole-puncherilla ja se toimi paremmin kuin arvasin. <3


Tähän sabluunaan käytin kaikkia kuviorei'ittimiäni. Ei niitä montaa ole - myönnetään. Halusin kuitenkin kokeilla niitäkin, kohta saat nähdä lopputuloksen...

Ruutukurkolle tuli parempaa käyttöä..

Kokeilin myös tehdä vanhasta pelikortista tällaisen ja sitä voin suositella sinullekin. Sain huomata että muovitetut pelikortit sopivat tähän hommaan ihan mainiosti! Käytin myös noita ulosleikattuja nuolia ja niin voit käyttää sinäkin. Lopputulos oli hieno!


Tein testialtsun sivuille hiukan kokeiluja ja suurimaksi osaksi tuli hyvää jälkeä ja sabluunat toimivat hyvin. Kuvasin kaikki tulokset mustetyynyjen kera jotta näät mitä väriä olen käyttänyt.Tekemäni "kahviläiskät" olivat myös hienot, vaikkakin ne kaikkein pienimmät reiät eivät näy. Pitää ehkä isontaa niitä tai.. Antaa olla. Vähä se kyllä minusta näyttää että jotain puuttuu, eikö sinustakin?Hehe, äsken tajusin että tästä jäi sabluuna kuvaamatta.. No ei se mitään. Saat varmasti kuviosta selvää niin paljon että tajuat mitä olen hakenut takaa.. :) Ja pakko sanoa että tämä väri on syötävän ihana!


I see spots..
Pilkkusabluunasta tuli hyvä. Ei lisättävää.

Neliapilasta varret puuttuu..

Tämä oli muuten ihan kiva, paitsi että leimatessa nuo varret eivät näkyneet. Uskoisin tämän toimivan paremmin maalin kanssa. Leimasin on Tiimarin loppuunmyynnistä ostettu.


Tähtiä ja kukkia ei tahtonut erottaa toisistaan..


Pelikorttisabluuna toimi hyvin, pisaroista vaan osa oli liian pieniä joten näkyvyys oli vähän kehno mutta uskoisin niidenkin toimivan maalin kanssa paremmin kuin musteen. Tai ehkä minä vaan suurennan niitä kuvioita :D


Ja nämä nuolet tein niillä irtileikatuilla nuolilla. Tykkäsin näistä myös <3

Comic-like.
Kokeilin myös hiukan lisää ja näin sain nuo pienimmätkin esille jotka eivät tahtoneet muuten näkyä.
Tuo tulee näyttämään niin kivalta kun taas alan altsuttamaan tuota Isännän kirjaa :)

Mikä näistä oli sinun suosikkisi?


                          Stay Tuned Honey
                                   Cee
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti