torstai 30. huhtikuuta 2015

Soijaa soijaa enemmän soijaa!!

Vaikken kasvissyöjä olekaan, halusin kokeilla tätä kuuluisaa (ja niin pelottavaa) soijarouhetta ja ottaa selvää mitä sillä voi tehdä. (Sitä paitsi lupasin itselleni uutena vuotena että yritän saada lautaselle enemmän kasviksia. Tämä lasketaan.)
Olin kuullut ja lukenut että soijarouheella voi mm. jatkaa jauhelihaa tai korvata sen kokonaan. Kuinka ollakaan, kaikki huhut olivat totta. 


Tein lihamakaroonilaatikkoa ja ajattelin korvata osan jauhelihasta (salaa isännältä tietenkin) soijalla. Minulla oli 700g pakkaus jauhelihaa josta lohkaisin pois noin 200g ja heitin sen pakkaseen. Tilalle otin kaapista 1,5dl tummaa soijarouhetta jonka kiehautin 5min 3dl vettä. Keitetyn soijarouheen valutin ja painelin vielä isoimpia nesteitä kauhalla pois. 
Heitin pannulle silvotun sipulin ja kuullotin, sen jälkeen jauheliha siihen paistumaan ja vähä ennen kuin jauheliha oli kokonaan ruskistunut, laitoin soijarouheen pannulle. Maustoin koko höskän ja jätin 5min sivuun maustumaan. Keitin tummaa makaroonia tarvittavan määrän ja sekoitin sen jauheliha-soijaseoksen kanssa uunivuoassa.
-Tässä kohtaa tuli isäntä keittiöön ja alkoi lappaa vuoasta makaroonimössöä suuhunsa samalla hihkuen "rakas tää on parasta makaroonilaatikkoa mitä sä oot ikinä tehnyt! Mitä tässä on?!" Mä mietin että kerronko vai väitänkö vaan mausteita laittaneeni.. Hmm.. Mutta kerroin kumminkin. Isäntä rakastui minuun kai uudelleen <3 Tie miehen sydämeen ja silleen.. Hehe! No mutta, lisäsin siihen munamaidon vielä ja paistoin tämän uuden herkun tunnin verran uunissa. Olen kyllä itsekin sitä mieltä että tämä oli elämäni paras makarooniloota! Soija ei maistu sieltä läpi, mutta se antaa kosteutta tuolle laatikolle todella ihanasti ja seuraavana päivänä laatikko oli vielä maukkaampaa!

...ai että mitäkö tapahtui sille 200g jauhelihapalalle? Sitäkin jatkettiin soijalla ja tehtiin pizzaa. Erittäin ihanaa tuli!
Suosittelen kokeilemaan!

                     Stay Tuned Honey
                             CeeEi kommentteja:

Lähetä kommentti