perjantai 16. lokakuuta 2015

Paholaisen hilloa

Tein tuossa taannoin satsin paholaisen hilloa kun satuin löytämään paprikaa halvalla.. Ohjeen koppasin vuosia sitten jostain nettisivulta (dansukkerilta ehkä?)..Olen jo pariin kertaan tehnyt tällä ohjeella hilloa ja aina se vaan on yhtä herkullista. :P

Nyt ajattelin jakaa tämän teidän kanssa. Kokeilkaa. NAUTTIKAA! :D


Paholaisen Hillo

800g tuoreita tomaatteja TAI
800g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400g punaisia paprikoita
4-6 punaista chiliä (mietoa)
4-8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
0,5 dl etikkaa
1 pkt hillo-marmeladisokeria

- Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristivillot ja pane ne 30-60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomskut kylmän, juoksevan veden alla. Irrota kuoret. (seuraa tietoisku: tätä kuorimis-toimenpidettä kutsutaan KALTTAAMISEKSI.)
-Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat.


-Kaada tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomskuja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.
-Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat.
(Vinkki: jos haluat lisää tulisuutta, jätä osa chilin siemenistä poistamatta. Toinen vinkki: kannattaa leikata chili kertakäyttöhanskat kädessä, tuo mehu menee kynsien alle ja pysyy siellä yli viikon..)
-Murskaa kuoritut valkosipulinkynnet (itse käytin 4 chiliä ja 4 valkosipulin kynttä, en pidä kovin vahvasta mausta).




-Lisää silput ja mausteet kasariin.


-Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi.




Annoin tuota pienen purkillisen anopillekin joka tykkäsi tosi paljon. Voi myös tehdä esim. joululahjaksi jollekin jonka tiedät pitävän tulisesta ruuasta.

                                         Stay Tuned Honey
                                                  Cee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti