keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Kangasväreillä

Paleltaa. Täällä on kylmä. Isäntä valitti että sisälämpötila on liian paljon (ylläri, se oli 23 astetta parhaimmillaan) ja minä tyttö se kävin ruuvaamassa vähän pattereita sitten. Nyt on sisälämpö 21.2 astetta ja me molemmat palellaan. Tiedän tiedän,me ollaan ihan naurettavia ja kaikki vanhoissa omakotitaloissa asuvat saavat nyt tuhista tälle paljastukselle aivan vapaasti. Te tiedätte paremmin näistä sisätiloissa olevista kylmistä olosuhteista kuin minä hieno kaupunkikissa kerrostalossa..
Vaan eipä tänne tultu kylmyyttä kitisemään vaan käsitöistä bamlaamaan.

Tein viime kesänä siskontyttöjen tuliaistopeista vähä erilaisia kangasväreillä. Tykkäsin kyllä itse niiden alkuperäisistä väreistäkin, mutta halusin silti tytöille jotakin uniikkia.Niinpä päätin tehdä itse sabluunat ja sotkea kangasväreillä.
Ei tullut otettua kaikista työvaiheista kuvia mutta yritän selittää kaiken parhaani mukaan.

Tässä hommassa käytin kontaktimuovia, sanomalehteä, saksia, piirrustuspaperia, karhunkielestä leikattua sientä ja tietysti kangasvärejä.
Aloitin tekemällä hahmotelman haluamastani tekstistä A4 paperille, sitten tein tussilla hahmotelman päälle saman tekstin niin että se näkyi paperin toiselle puolelle myös selkeästi. Käänsin paperin väärinpäin ja laitoin kontaktimuovin sen päälle. Kopioin kontaktimuovin paperiosaan tämän peilikuvan. Tämän jälkeen irrotin saksilla kontaktimuoviin tussaamani sanat, leikkasin kirjainten sisäosat pois ja asettelin niitä hetken topin päälle.

Valmiiksi värjätyt kirjaimet
Kun olin tyytyväinen asetelmaan, irrotin paperin muovin liimapinnalta ja painelin muovin huolellisesti kankaalle. Saman tein jokaiselle sanalle ja lopuksi työnsin sanomalehteä topin sisään välttyäkseni läpivalumavahingoilta. Sitten aloin töpöttää sienellä väriä kirjaimiin. Kun olin valmis, vein topin kuivumaan ja tein toiselle tytölle samalla tavalla.
Kun tämä pinkki toppi oli kuiva, silitin värjäämäni kuviot päältä ja takaa. Valmis!

Melkein haluaisin itselleni samanlaisen..
(Tässä kohtaa on hyvä kertoa että nuo tähdet eivät kuuluneet alkuperäiseen suunnitelmaan, huomasin että olin sutannut värin kanssa ja siksi oli pakko keksiä nämä koristetähdet joilla vähän paikkaan tilannetta. Loppupeleissä ne sopivatkin paremmin kuin hyvin.)

Mitäs pidät?
Tyttö veti tämän heti päällensä ja siitä taisi tulla ihan suosikkitoppi :) Titi sai jälleen paukutella henkseleitään: Wau, mun tekeleet kelpaa teinille!! Siistii! :D (Siskontyttäret kutsuu mua Titiksi, tämä lähti siitä kun tämä mainitsemani teini oli taaperoikäinen ja huusi konfirmaatiokirkossani minut nähdessään TITIIII! niin että kirkko raikui..Nimi jäi elämään, en valita :)

I'll give you my wings
Tämä oli toiselle tyttärelle tehty, samoilla metodeilla. Hänkin piti siitä kovasti. Itselläni oli vähän vastaavanlainen paita yläasteella ja pidin siitä kovasti. Arvelin tämänkin likan pitävän enkä pahasti mennyt metsään.

Oih voih, tänään on vähän sellainen ei-oikein-tiedä-huvittaako-mikään-päivä. Haluaisin tehdä omppupiirakan ja tarpeetkin olisi (sain syksyllä miehen enolta paljon omppuja ja pakastin ne lohkoina talvea varten) vaan en tiedä. ((Foo Fighters - Pretender)) Olisi ihana askarrellakin jotain, vaan kummasti tuo hupeneva päivänvalo vie energiat mennessään. Eilinen päivä meni sängyssä maatessa, en haluaisi tämän illan olevan samanlainen (yritin eilen tehdä tätä päivitystä vaan ipad ja bloggeri eivät toimi yhteistyössä, siksi saatte tämän vasta tänään luettavaksenne kun minä sain Isännän koneen käyttöön).
Olen kaivellut tänään työpaikkoja, miettinyt oppisopimuskoulutustakin mutta kun vielä tietäisi mitä opiskelisi ja mistä saisi varmasti töitä. Kaikki käsillä tekeminen kiinnostaa (yllättävää sinänsä :D) mutta onko esim artesaanille tai vaateompelijalle töitä..? Plääh, elämä kolhii taas tänään. Taidan mennä tekemään lohdutukseksi sen omppupiiraan.

                           Stay Tuned Honey
                                    Cee

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti